Ulaganje u zlato

Ulaganje u zlato

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Zašto je ulaganje u zlato pametno ulaganje?

Od pojave koronavirusa zanimanje za zlato se probudilo. Trgovci često u doba tržišnih nemira koriste ovu plemenitu kovinu kao sigurno ulaganje i kao sredstvo očuvanja pa i povećanja svog kapitala. Naime, stručnjaci bihevioralne ekonomije će potvrditi da je strah jedan od najjačih ljudskih emocija, i kao takav jedan od glavnih uzroka promjena na financijskom tržištu. Nesigurnosti uzrokovane virosom COVID-19 u pogledu valuta, dionica, tržišta nekretnina i ostalih oblika kapitala, zlato kroz povijest opetovano dokazuje svoju vrijednost. Upravo zato ulaganje u zlato je i u prošlosti bila jedna od metoda kojoj su investitori rado pribjegavali. Za razliku od modernih kriptovaluta, koje velika večina ljudi i dalje ne razumije, zlato ima kristalno jasnu svrhu, i opće poznate vrijednosti: taj plemeniti metal, osim lijepog sjaja, dobre je čvrstoće, odlične električne provodljivosti, dobre sposobnosti kovanja itd. On ima ono što bi investitori nazvali intrinzična vrijednost. Upravo je u 2020. godini ulaganje u zlato oborilo rekorde, gdje je vrijednost zlata porasla za 30 %! Dakle, da ste na početku 2020. godine uložili u zlato, imali bi prinos od visokih 30 %.

Zašto ulaganje u zlato nije toliko dobra investicija?

Nakon što smo naveli prednosti ulaganja u zlato, valja se poigrati đavoljeg odvjetnika i upozoriti na sve nedostatke koje ta investicija može donijeti. Kao većina ulaganja, poput ulaganja u dionice, pa i obveznice i nekretnine, to sa sobom nosi određeni rizik. Ulaganje u zlato po tom pitanju nije ništa drugačije. Zlato je zadnjih 200 godina precijenjena investicija i to je sigurno. Još od zlatne groznice, zlato je sinonim nečega vrijednog. Čak i nakon što su sve vodeće države polovicom 20. stoljeća napustile zlatni standard, a taj potez bi pretpostavio potpuno rušenje vrijednosti zlata, zlato se i dan danas održao kao metal koji ima visoku vrijednost na tržištu. Upravo zato, ukoliko se odlučite na ulaganje u zlato, moguće je da ste već zakasnili i da mu vrijednost neće rasti puno više nego što već je. Isto tako, prodaju zlata ne kontrolira niti jedno državno tijelo. Upravo zato je otežana predvidivost kretanja cijene zlate.

Zanima vas ulaganje u zlato a ne znate kako uložiti u njega?

Pročitali ste prethodna dva poglavlja, razumijete sve prednosti i nedostatke investiranja u zlato i nakon dubokog promišljanja zanima vas ulaganje u zlato? U tom slučaju, objasniti ćemo više načina na koje moćete investirati svoj novac u zlato. Najjednostavnije način jest naravno kupnja zlata u fizičkom obliku, poput kakve ogrlice, nakita i slično. To podrazumijeva da kasnije isti taj nakit prodate po višoj cijeni uzrokovanoj pozitvnom kretanju cijene zlata na tržištu. Ipak, velika večina ulaganja u zlato ipak se ne odvija na taj način. Baš kao što prosječni investitor u naftu nije kupio bačve nafte u fizičkom obliku, tako ni prosječni investitor u zlato nema zlato u fizičkom obliku doma. Kada je u pitanju ulaganje u zlato, ono se vrši posredno, putem ulaganja u tzv. financijske izvedenice, odnosno financijske ugovore koji se tiču kretanja cijene zlata, npr. futuresi, CFD-ovi, opcije itd. U tom slučaju, vi se “kladite” da će cijena zlata rast, bez da ste u vlasništvo dobili zlato u fizičkom obliku. Isto tako, možete uložiti u dionice rudarskih kompanija koje vade zlato.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Uloga centralnih banaka u monetarnoj politici

Uloga centralnih banaka u monetarnoj politici

Centralne banke imaju ključnu ulogu u monetarnoj politici koja se najjasnije očituje kroz regulaciju novčane ponude u gospodarstvu. Upravljanjem količinom novca koja je u optjecaju, te institucije nas