Kako unaprijed platiti svoje račune

Kako unaprijed platiti svoje račune

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:12
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Računi i plaćanje

Punoljetne osobe koje imaju poslovnu sposobnost mogu potpisivati ugovore sa raznim tvrtkama na primjer sa teleoperaterima za mobilnu liniju ili fiksnu sa internetom na primjer. Vlasnici nekretnina obvezni su plaćati režijske troškove poput struje, vode, čistoće, komunalnih naknada, troškova grijanja, pričuve ako žive u zgradi s ostalim stanarima i slično.

Za svako ugovaranje i isporučivanje usluge dolazit će vam računi koje ćete u nekom roku trebati podmiriti, platiti. Nastojte račune plaćati na vrijeme u zadanom roku koji je zakonom obavezan sastojak i svi računi ga moraju sadržavati. No, račune možete plaćati i unaprijed prije zadanog roka, ukoliko na primjer rok za plaćanje pada na vikend da vam ne bi zaračunavali kamatu za ponedjeljak, radije ga platite petkom.

Potpisivanjem ugovora i primanjem usluga zakonski se obvezujete da ćete račune i platiti za isporučenu robu ili uslugu. Ukoliko na primjer nekoliko mjeseci ne plaćate troškove struje zasigurno ćete biti iskopčani, a i sudskim putem ćete biti zatraženi da račune platite, a u tom slučaju trebate platiti i sudske troškove i zatezne kamate.

Internet bankarstvom plaćeni računi unaprijed

Ukoliko se koristite internet bankarstvom ili nekom od postojećih aplikacija za plaćanje možete zadati plaćanje unaprijed i vaši računi će biti plaćeni na zadani datum. To ne znači da trebate zadati datum plaćanja prije nego je dospijeće računa, već ćete u internet bankarstvu ili aplikaciji za plaćanje zadati datum na koji želite da vaši računi budu plaćeni dobavljaču usluge ili robe koju ste primili, bez obzira o čemu se radi.

Plaćanjem unaprijed ne znači da će novac biti oduzet sa vašeg računa onog dana kada zadate nalog, nego će vam novac biti skinut sa vašeg bankovnog računa na datum koji ste zadali u nalogu za plaćanje. Vođenjem evidencije i pravovremenom uplatom svih troškova spriječavate da vam se dogodi situacija u kojoj su vam potrebni hitri krediti kako bi mogli podmiriti zaostale troškove.

U svakom trenutku na pregledima provedenih i neprovedenih plaćanja možete dobiti informaciju o računima koji stoje u redu čekanja na izvršenje zbog datuma, odnosno o računima koji su plaćeni. To zasigurno znate da možete pratiti i u odjelu pregleda prometa jer tamo vidite sve transakcije koje su provedene na vašem bankovnom računu, i uplate i isplate.

Računi i plaćanja preko web servisa

U skorije vrijeme osim aplikacija za plaćanja koje funkcioniraju na sličan način pojavili su se na financijskom tržištu i web usluge pružatelja usluga posrednika između vas, vašeg dobavljača usluge ili proizvoda, te vaše banke. Vaš dobavljač treba imati sklopljen ugovor sa ovakvim internet posrednikom kako bi se mogli od dobavljača preuzeti računi kao i podatke za uplatu, uplatnice u obliku elektronske uplatnice.

Prednosti koje dobavljači izdavatelji računa imaju kod ovakvih usluga je sigurnost da će njihovi računi biti dostavljeni korisnicima i to u pdf obliku, te će time uštedjeti na troškovima poštarine. Prednost je i brža i jednostavnija naplata, te praćenje stanja po korisniku, a prebacivanjem na e-usluge korisno se utječe i na čuvanje okoliša.

Korisnici koji trebaju plaćati račune jednako tako čuvaju okoliš jer se štedi na papiru, gorivu za dostavu pošte i slično. Račun koji je plaćen preko posrednika i banke, plaćen je na vrlo jednostavna način uz samo par klikova, naknade za plaćanjem internet bankarstvom su niže nego naknade kad plaćate u pošti ili banci. Dostupan vam je svaki račun koje plaćate preko ovih posrednika kroz vašu banku i možete ih preuzeti u pdf obliku i spremiti na svoj kompjuter.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako koristiti kredit za poboljšanje doma?

Kako koristiti kredit za poboljšanje doma?

### Kako koristiti kredit za poboljšanje doma: Planiranje i priprema

Kada razmišljate o tome kako koristiti kredit za poboljšanje doma, prvo je potrebno pažljivo planirati i pripremiti se za cijeli p