Otplata kredita u Sloveniji

Otplata kredita u Sloveniji

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 18:29
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Otplata kredita u Sloveniji, potrošački i stambeni krediti

Unazad par godina Hrvati su dobili mogućnost otvaranja računa u inozemnim bankama, što je naravno dovelo i do zanimanja za podizanje kredita u susjednoj Sloveniji, Austriji ili Italiji. Primamljivi potrošački i stambeni krediti su tad mnoge zainteresirali, jer tada su krediti i EU često bili i dvostruko jeftiniji nego sada u Hrvatskoj. Liberacija deviznog poslovanja dogodila se u siječnju 2011 godine i to je omogućilo slobodno otvaranje bankovnih računa u zemljama EU, što znači da su i sve vrste kredita također postali dostupni. Tada je na dobivanje kredita najviše utjecao kolateral, tj. Sredstva kojim banka može osigurati naplatu svog kredita. Mnogo toga se promijenilo unazad par godina, tako da ako ste uspjeli podići kredit kada su bili „dostupniji“ sada van primjerice otplata kredita u Sloveniji ne predstavlja nikakav realan problem. Što se dogodilo u zadnjih par godina? Ako se samo vratimo u 2018 godinu, banke u Sloveniji su krenule zaoštravati svoje uvjete za potrošačke i stambene kredite. Banke su krenule računati na mogućnost znatnog porasta kamata u srednjoročnom razdoblju, što bi naravno dovelo do kreditne nesposobnost mnogih potencijalnih i tadašnjih klijenata. Banke navedene kredite više nisu odobravale na temelju trenutne kreditne sposobnosti komintenta, nego su se odlučile na procjenu hoće li klijent moći otplačivati njihov kredit i u budućnosti. Odjednom se nisu samo gledali uvjeti za vašu kreditnu sposobnost nego i da li će otplata kredita u Sloveniji biti moguća. Da li postoji neki bezbolniji način kreditiranja u Sloveniji? Većina Hrvata želi kredit u Sloveniji radi eura, najjednostavniji način kako doći do jednog su svakako hitri kredit.

Otplata kredita u Sloveniji, strogi uvjeti kreditiranja

Mnogi Hrvati su pomislili kako im nove zakonske regulative koje je donijela EU može pomoći podići kredite izvan granice. Zakon omogućava pravo svakom prosječnom građaninu RH da može zatražiti kredit u ostalim zemljama članice Europske Unije, no nastali su „problemi“ u inozemnim bankama. Banke u inozemstvu koje nemaju svoje podružnice u Hrvatskoj ne žele kreditirati klijente koji nemaju navedeno stalno prebivalište u njihovoj zemlji, tj. U zemlji u kojoj se želi podići kredit. Tako su se stambeni i potrošački krediti krenuli odobravati samo klijentima i neklijentima banke koji imaju stalno boravište u Sloveniji i naravno državljani su navedene zemlje. Jedina iznimka su mogli biti stranci koji sklapaju ugovor sa bankom za kupnju nekretnine koja se nalazi u Sloveniji. Slična stvar dogodila se i u Austriji. Kada pričamo o onima koji su uspjeli podići kredit prije promjene stajališta banaka, otplata kredita u Sloveniji ili bilo kojoj zemlji članice prilagođavali su se samo uvjetima otplate. Na pitanje zašto inozemne banke više odjednom ne žele kreditirati klijente u drugim državama iako to zakonska regulativa omogućava, odgovori sa strane banaka bi bili: Nije lako ostvariti poslovni odnos u banci u drugoj zemlji članice EU. Stambeni kredit nosi rizik hipoteke i poznavanje klijenta, a to je komplicirana provjera ako niste građanin zemlje u kojoj želite podići kredit. Otplata kredita u Sloveniji ili bilo kojoj drugoj zemlji se vrši i dalje prema pravilima koja je banka imala tada kada je s vama sklopila ugovor. Kao i u svakoj zemlji, Slovenija isto tako ima kreditne agencije koje vam mogu pomoći ako vam je hitan kredit u eurima. Postupak za apliciranje za brzi Slovenski kredit je jednak kao da tražite i u Hrvatskoj.

Otplata kredita u Sloveniji, što morate znati o podizanju kredita u Sloveniji

Tijekom godina izmijenila su se mnoga pravila oko kreditiranja u inozemstvu, točnije u zemljama članica Europske Unije. I dok je otplata kredita u Sloveniji ostala više manje ista, mnoge stvari oko podizanja samog kredita su se promijenile. Kako danas to izgleda ako želite podići kredit u susjednoj Sloveniji? Ako želite podići kredit u drugoj državi članici EU, morate imati na umu da su i danas banke ostale nesklone posuđivati novac osobama tj. Klijentima koji prebivaju u državama gdje banka u kojoj želite podići kredit nema sjedište. Bankama je i dalje ostalo pravo slobodno određivati ovakva ograničenja u kreditiranju, no sada ako se osjećate primjerice diskriminirano možete napraviti sljedeće: Obratiti se uredu za pritužbe u navedenoj banci kako bi dobili pisani odgovor u kojemu stoje razlozi zašto vas je banka odbila. Kada dobijete pisani odgovor možete se obratiti tzv. FIN NET-u oko pomoći i savjeta, ovo je mreža koja je namijenjena za izvansudsko rješavanje financijskih sporova. Za kraj ostaje pitanje da li se isplati podizati kredit u Sloveniji ili bilo kojoj drugoj zemlji članice EU? Prijašnjih godina je to svakako bio lakši proces, sada je možda jednostavnije potražiti najbolju ponudu u Hrvatskoj. Otplata kredita u Sloveniji danas se vrši na jednak način kao i u svakoj drugoj zemlji, dok je dobivanje kredita malo teži proces. Banke i dalje nastavljaju poslovati po svojim pravilima i principima koji nejdu pod ruku mnogima od nas. Kreditne agencije u Sloveniji isto nude razne ponude poput brze pozajmice i brzi online krediti koji vam mogu pomoći ako vam treba manji kredit u eurima.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako koristiti kredit za poboljšanje doma?

Kako koristiti kredit za poboljšanje doma?

### Kako koristiti kredit za poboljšanje doma: Planiranje i priprema

Kada razmišljate o tome kako koristiti kredit za poboljšanje doma, prvo je potrebno pažljivo planirati i pripremiti se za cijeli p