Što je životno osiguranje

Što je životno osiguranje

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 21.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je životno osiguranje i čemu ono služi?

Životno osiguranje uz sebe veže mnoga pitanja i kriva tumačenja. Što je životno osiguranje i čemu ono zapravo služi? Najjednostavnije objašnjeno, cilj životnog osiguranja je financijska zaštita obitelji u slučaju da se dogodi teška bolest ili smrt osigurane osobe. U često slučajeva mnogi izbjegavaju pričati o rizicima koji su mogući i o tome što je životno osiguranje. Iako je gubitak voljene osobe težak mentalni i emocionalni udar na najbliže, slijedi i onaj financijski udar koji se odnosi na troškove pogreba i eventualnih dugova preminulog.

Dolaze i troškovi života, briga za ostale članove obitelji, održavanje kućanstva itd. Smrt ili teška bolest osigurane osobe može utjecati na obiteljski prohod, a to može napraviti određene probleme u financijskoj stabilnosti. Naravno, visina isplate police će ovisiti o vrsti police i o tome koji dio police se veže na pokrivanje mogućih rizika. Često se životno osiguranje naziva i prisilnom štednjom, jer se isplata može ostvariti samo pod određenim uvjetima. Važno je naglasiti kako postoje različite vrste životnog osiguranja a one variraju od klasičnih do mješovitih.

Što je životno osiguranje i koje vrste životnog osiguranja postoje?

Sada kada smo pobliže upoznati s odgovorom što je životno osiguranje, važno je da se upoznamo sa vrstama životnog osiguranja. Navedeno osiguranje možemo podijeliti u 4 osnovne skupine: Klasično ili mješovito – Donosi pokriće u slučaju smrtnog ishoda i u slučaju doživljenja. Kod određenih osiguravatelja postoje i pokrića koja se odnose na teške bolesti ili stanja. Riziko osiguranje – Donosi pokriće samo u slučaju smeti osobe. Štedno životno osiguranje – Donosi pokriće za slučaj doživljenja, najčešće se odnosi na dječja životna osiguranja. Životno osiguranje koje je povezano s ulaganjem u razne investicijske fondove – Popularna opcija kod onih koji dodatno žele oplemeniti uloženi novac uz prihvaćanje rizika. Idealni oblik osiguranja za osobe koje posjeduju klasično životno osiguranje.

Uz pitanje što je životno osiguranje, mnogi se zapravo pitanju koje su prednosti navedenog osiguranja u odnosu na štednje u banci? Postoji mišljenje da je sasvim svejedno da li uplaćivali novac na štednju u banci ili na račun u osiguravajućoj kući. No, nemoguće je uspoređivati navedeno. Životno osiguranje je osiguranje, ono se odnosi na zaštitu članova obitelji u slučaju određene katastrofe. Kod smrtnog ishoda, obitelj dobiva punu osiguranu svotu novaca, dok se u slučaju bankovne štednje isplaćuje samo dio novca. Jedini nedostatak životnog osiguranja je nemogućnost podizanja novca.

Što je životno osiguranje i kako ono funkcionira?

Kad ugovarate životno osiguranje, morate birati svoju osiguranu svotu. Osigurana svota je novac koji će se dobiti: U slučaju smrti ili teške bolesti osigurane osobe, u slučaju da polica istekne (doživljenje). Iako isplatu životnog osiguranja najčešće vežemo za negativne scenarije, doživljenje je dokaz da ono ne mora biti tako. Pri isteku dogovorene police, osiguravatelj ima pravo na punu isplatu novca kojeg tada može iskoristiti za bilo koje životne potrebe. Konkretna svota novca nikada nije na odmet, osobito ako je riječ o dugogodišnjoj i discipliniranoj štednji. Znamo što je životno osiguranje, koje vrste postoje i što nam ono donosi, no kako se ugovara?

Ugovaranje životnog osiguranja se vrši u odabranoj osiguravajućoj kući. Različite osiguravajuće kuće donose različite ponude, stoga je najbolje provjeriti više opcija i odabrati onu koja vam najviše odgovara. Odabirom životnog osiguranja osiguravate ne samo sebe, već i najbliže. Na vama je da odaberete životno osiguranje i pokriće koje vam najviše odgovara, zauzvrat ćete svakako dobiti miran san i sigurnost vaše obitelji. Što je životno osiguranje je kompleksno pitanje, no odgovor vam mogu pomoći u kreiranju bolje budućnosti za sebe i vaše bližnje.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako koristiti kredit za poboljšanje doma?

Kako koristiti kredit za poboljšanje doma?

### Kako koristiti kredit za poboljšanje doma: Planiranje i priprema

Kada razmišljate o tome kako koristiti kredit za poboljšanje doma, prvo je potrebno pažljivo planirati i pripremiti se za cijeli p