Vrste fondova u koje možete uložiti novac

Vrste fondova u koje možete uložiti novac

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 20.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Investicijski fondovi za ulaganje

Imate određenu svotu novaca koja vam trenutno nije potrebna i ne planirate neko vrijeme ulaziti u velike troškove ili kupovine nekretnina ili automobila, te bilo kojih drugih većih trošenja. Umjesto da držite svoj novac u banci ili da ga oročite za male prinose u banci, svoj novac možete pametno investirati u investicijske fondove. Ukoliko pak nemate vlastiti novac tome vam može pomoći hitri kredit što i nije loša varijanta ako je prinos veći od iznosa kamata koje trebate za kredit platiti.

Investicijski fond koji ima visoke prinose se može pronaći možda čak i u vašoj matičnoj banci, ali i u drugim bankama u kojima nemate otvoren tekući račun. Investicijski su fondovi centar prikupljanja novca od različitih ulagača koji ulazu različite iznose novca, te tim novcem fondovi ulažu na financijskim tržištima u dionice, obveznice, druge fondove te tako čine portfelj fonda koji se dijeli na udjele ulagačima koji svoj novac dali investicijskom fondu na raspolaganje u zamjenu za obećani prinos.

Ne morate biti vrhunski financijski stručnjak da biste uložili svoj novac u ovakve oblike fondova već će to za vas odraditi financijski stručnjaci koji se brinu da se prinosi i ostvare stručnim ulaganjima na financijskim tržištima.

Mirovinski investicijski fondovi

Mirovinski fondovi su posebna vrsta ulaganja u investicijske fondove u kojima zapravo ulažete novac za svoju budućnost kada jednog dana budete u mirovini. Za vrijeme radnog vijeka krenite već u tridesetima sa ovom vrstom ulaganja novca jer će vam se to višestruko isplatiti nakon što završite sa svojim radnim vijekom i krenete u mirovinu.

Mirovinski investicijski fondovi su zapravo oblik štednje koja nema vremensko ograničenje jer vi možete povući svoj novac kad god želite i kada vam je potreban. Država čak daje poslodavcima poticaje za dobrovoljne mirovinske fondove za uplate svojim zaposlenicima. Također, kod ove vrste ulaganja nema ograničenja niti po godinama niti prema zdravstvenom stanju osobe koja želi ulagati.

Ako se odlučite na ovu vrstu ulaganja sami ćete odrediti dinamiku uplata i visinu uplata, a nitko vam neće slati opomene za neplaćanje jer se radi o dobrovoljnom ulaganju u vašu budućnost. Pri tome možete ostvariti prinose koje ova ulaganja donose i tako osigurati veća primanja kada budete u mirovini.

Investicijski fondovi koje sami možete pronaći

Ako se sami želite baviti ulaganjima postoje razne platforme na kojima možete trgovati i ulagati. Investicijski fondovi koje ćete pronaći mogu imati više prinose i više rizike, ali postoje i investicijski fondovi sa nižim prinosima i manjim rizicima. Sve ovisi o vašem financijskom znanju i vještinama trgovanja na financijskim tržištima.

Ukoliko ste tek početnik i želite naučiti o investicijskom ulaganju savjetujemo da se obratite stručnjacima kako bi vas uputili u tajne svog zanata. Krenite sa malim ulozima, i ulažite u različite fondove sa različitim prinosima i rizicima. Nemojte ulagati sav novac u isti fond naročito ako ima visoke rizike od gubitka jer biste tako mogli izgubiti sav ulog.

Naučite pravila trgovanja, pronađite platformu koje je legalna i poznata, naučite trikove majstora, te ćete s vremenom i sami postati majstor kada razvijete vlastitu strategiju ulaganja. Svjetski poznati milijarderi nisu se obogatili preko noći nego je bilo potrebno strpljenje i dugogodišnje ulaganje pa očekujte isto kada sami krenete ulagati.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako koristiti kredit za poboljšanje doma?

Kako koristiti kredit za poboljšanje doma?

### Kako koristiti kredit za poboljšanje doma: Planiranje i priprema

Kada razmišljate o tome kako koristiti kredit za poboljšanje doma, prvo je potrebno pažljivo planirati i pripremiti se za cijeli p