3 prigode kada darivanje cvijeća može postati posebno

3 prigode kada darivanje cvijeća može postati posebno

Tri tradicionalne prigode kada se cvijeće poklanja

Tri su tradicionalne prigode kada se cvijeće poklanja, a to su vjenčanja, krštenja i godišnjice. Kada dolazite na ovakva slavlja svakako ćete donijeti buket cvijeća kako biste uveličali slavlje na koje dolazite.

Ukoliko ste mladenka sama ćete odabrati svoj vjenčani buket od oblika, boje, vrste cvijeća i prema tematici vjenčanja. Naravno da ćete za svoje vjenčanje dobiti puno cvijeća i da će vaši svadbeni stolovi biti ukrašeni cvijećem i ostalim dekorima svadbenih stolova. Slično je i sa slavljima krštenja gdje će kumovi donijeti buket za krštenje sa krsnom svijećom, a ostatak uzvanika mogu donijeti cvijeće u znak svečanosti.

Godišnjica je također tradicionalan razlog kada se buketi cvijeća poklanjaju voljenoj osobi, uglavnom muškarci kupuju bukete svojim ženama, djevojkama, zaručnicama. Nemojte si nikako dopustiti ako ste muškarac da za godišnjicu ne donesete voljenoj ženi, djevojci berem jednu ružu jer će vam to pamtiti dugi niz godina. Sve žene vole kada dobiju buket cvijeća za godišnjicu čak i one koje kažu da to ne vole, pa im je ipak drago kad ga dobiju.

Cvijeće u ostalim slavljima

Cvijeće se može darivati u ostalim oblicima slavlja. Rođendani su prava prilika ukoliko niste sigurni što kupiti slavljenici ili slavljeniku da uz glavni poklon kupite i buket cvijeća te na taj način kompenzirate mogući nedostatak glavnog poklona. Možete kupiti samo buket cvijeća jer smatrate da je buket dovoljan poklon ili niste usko povezani sa slavljenicom, a nešto trebate donijeti na rođendansko slavlje.

Rođenja djeteta su također svečana prigoda kada se darivaju razna cvijeća, no pripazite da ne zatrpate nečiji mali stan opojnim mirisima cvijeća na koje beba može biti alergična ili joj čak u ranoj dobi izazvati alergijske reakcije na pelud. Stoga za slavlja rođenja birajte manje bukete cvijeća, što neće umanjiti značaj vašeg buketa, nego pokazati da se obzirni i brižni.

Za Valentinovo uvijek dobro dođu buketi ruža i to crvenih ruža kada želite svojoj voljenoj osobi pokazati koliko vam znači, te iskazati ljubav, strast i poštovanje. Cvijeće za Valentinovo treba nositi poruku ljubavi pa ćete takav buket i kupiti ovisno o vrstama cvijeća kakvo vaša voljena osoba voli.

Ostale prigode kada se kupuje cvijeće

Postoje i ostale prigode kada se kupuje cvijeće, no možete ga kupiti i bez nekog određenog razloga te tako pokazati voljenoj osobi da vam ne treba poseban dan kako biste iskazali svoju ljubav i poštovanje cvijećem.

Za majčin dan možete svojoj majci donijeti buket cvijeća u skladu s prigodom i njezinim godinama. Ako se osoba nalazi u bolnici i smije primati cvijeće također možete donijeti buket cvijeća kako bi izrazili pažnju i brigu za bolesnu osobu. Diplome i mature su također prigodna prilika kada možete kupiti buket cvijeća, kao i prva pričest i krizma.

No, buket cvijeća možete donijeti i na sprovod kako biste odali počast preminuloj osobi i iskazali poštovanje tugujućoj obitelji. A također na dan Svih Svetih tradicionalno se nose buketi i aranžmani cvijeća na grobove preminulih bližnjih kako bi se obilježio dan sjećanja na njih. Uz svijeću aranžman ili buket će ukrasiti grob i izgledati dostojanstveno na dan mrtvih koji slijedi.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE