Čišćenje namještaja od brušene kože

Čišćenje namještaja od brušene kože

Univerzalno čišćenje namještaja od brušene kože

Brušena, antilop ili nubuk koža zahtijeva posebnu njegu kako bi održala nježnu, baršunastu teksturu i izgled. Ulja i izljevi za tijelo rezultiraju izravnanom, mrljastom površinom. Vratite teksturu na bilo koji predmet brušene kože četkom za čišćenje antilopa ili nubuka. Za izuzetno prljave predmete od brušene kože upotrijebite sredstvo za čišćenje namještaja s pjenom. Nikad ne upotrebljavajte jaka sredstva za čišćenje ili vodu na brušenoj koži jer mogu doći do potamnjenja ili mrlja. Ulje izbrišite suhom spužvom ili krpom. Nanesite sredstvo za pjenjenje na spužvu ili kožnu četku za čišćenje namještaja od brušene kože. Upotrijebite dovoljno da tanko pokrijete cijeli predmet. Očistite pomoću pjenastog sredstva za čišćenje namještaja ako koža nije vidljivo zamrljana. Očistite kožu malim kružnim pokretima. Pokrijte cijelu stvar lagano i ravnomjerno sredstvom za pjenjenje kako biste spriječili mrlje. Ostavite da se četkana koža suši na zraku 30 minuta. Lagano četkajte drijem kožnom četkom kako biste oslobodili nečistoće i vratili ga. Otpadnu prljavštinu i smeće usisajte nastavkom četke. Nanesite zaštitnu kremu ili sprej za kožu prema uputama proizvođača kako bi čišćenje namještaja od brušene kože bilo dovršeno. Lagano i ravnomjerno premažite površinu kože, a višak kreme uklonite krpom.

Čišćenje namještaja od brušene kože od starih i mokrih mrlja

Brušena koža je izvrstan materijal za presvlake, dajući sobi ugodan i luksuzan izgled. Ipak, ima lošu reputaciju jer ga je teško održavati. Međutim, čišćenje namještaja od brušene kože ne mora biti epski zadatak – evo načina kako bez previše napora održavati presvlake u vrhunskoj formi. Slijede upute za uklanjanje mokrih mrlja i čišćenje namještaja od brušene kože. Ako se na kauču od antilopa izlije hrana ili piće, što brže djelujete, to bolje. To je zato što je antilop izuzetno osjetljiv na vlagu, a tekućina može oštetiti ovu luksuznu presvlaku. Lagano razmažite mjesto kako biste izdvojili što više mrlje i vlage. Ako je ostalo nešto ostataka, prekrijte područje vlažnom krpom. Nanesite proizvod za tretman mrlja prema uputama na pakiranju. Ostavite tako nekoliko minuta, a zatim isperite područje čistom vlažnom krpom. Upotrijebite sušilo za kosu kako biste osušili mjesto. U nekim slučajevima neće biti potrebe za upotrebom proizvoda za čišćenje mrlja ako mrlju uklonite odmah nakon što se pojavila. Ako morate ukloniti staru mrlju, možete se poslužiti ovim jednostavnim trikom: nježno trljajte područje gumicom za olovke. Postoje i specijalizirane gumice za antilop, ali posao može obaviti i ono obično. Nakon što ste “izbrisali” mrlju, očistite mjesto mekom četkom. To će ukloniti višak nečistoće. Međutim, u nekim ćete slučajevima možda trebati nazvati profesionalnu čistač sofe da biste se pozabavili nekom vrstom tvrdoglavih mrlja – poput tinte ili bojice.

Čišćenje namještaja od brušene kože i kako ju osvježiti

Ako vaš kauč djeluje neuredno, antilop možete jako osvježiti. Obrišite površinu blago vlažnom krpom kako biste očistili prljavštinu i prašinu, a da ne presvlačite presvlaku. Profesionalna sredstva za čišćenje sofe nikada ne koriste vodu za čišćenje namještaja od brušene kože i od materijala osjetljivih na vodu poput antilopa. Umjesto toga imaju postupak kemijskog čišćenja jer šamponiranje i čišćenje parom mogu oštetiti ovu luksuznu presvlaku. Presvlake od antilopa moraju se četkati kako bi zadržale svoj prekrasan izgled. Nakon čišćenja izljeva i uklanjanja mrlja, pustite da se područje potpuno osuši. Zatim četkajte tapacirung od antilopa mekom četkom od antilopa. Najbolji način je četkanje antilopa nježnim kružnim pokretima. Primijenite malo veći pritisak na područje gdje ste uklonili mrlje i mrlje na presvlaci. Ako imate kućnog ljubimca, četkanje je neophodno i to morate redovito raditi kako biste skupljali dlake kućnih ljubimaca. Dostupne su mnoge marke specijaliziranih sredstava za čišćenje namještaja od brušene kože. Međutim, prije nanošenja bilo kojeg od njih, prvo testirajte proizvod na malom neupadljivom području. Pričekajte oko 15-20 minuta kako biste bili sigurni da određeno sredstvo za čišćenje neće oštetiti presvlaku. Slijedite strogo upute za čišćenje proizvoda. Ako nemate pri ruci sredstvo za čišćenje mrlja od antilopa, bijeli destilirani ocat razrijeđen u vodi izvrsna je zamjena. Opet – testirajte na malom skrivenom području, prije čišćenja vidljivih dijelova tapeciranog namještaja, jer je prirodno, ali jako sredstvo za čišćenje i postoje određene stvari koje ne možete očistiti octom. Bez obzira na vrstu proizvoda koji koristite, uvijek uklonite područje nakon uklanjanja mrlje.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE