Kako brzo odmrznuti meso

Kako brzo odmrznuti meso

Kako brzo odmrznuti meso s obzirom na količinu

Odmrzavanje mesa može biti proces koji traje i do 24 sata, a ponajviše ovisi o količini mesa koje se odmrzava te o njegovoj debljini. Osim količine mesa, ovisi i o tome na koji se način odmrzava pa tako odmrzavanje u frižideru ili na sobnoj temperaturi iziskuje različitu količinu vremena. Svima nam se u nekom trenutku dogodila situacija u kojoj smo zaboravili izvaditi meso iz zamrzivača koje nam je potrebno za pripremu planiranog jela. Iako to može biti nezgodna situacija, posebice kada smo već gladni, postoje trikovi kako brzo odmrznuti meso s kojima se taj problem jednostavno rješava. O tome kako brzo odmrznuti meso moći ćete saznati u nastavku teksta. Za manje količine mesa postoje zbilja brzi načini odmrzavanja, no ukoliko je u pitanju veća količina mesa, to je ponešto dugotrajniji proces, no i dalje može biti puno brži način nego što smo navikli. Za brzo odmrzavanje mesa koriste se razni trikovi i sastojci koje svi mi imamo dostupne u svojoj kuhinji.

Kako brzo odmrznuti meso pomoću vode

Tekuću vodu svi mi imamo dostupnu u našoj kuhinji i upravo je voda ta pomoću koje možemo na više načina brzo odmrznuti meso. Kako brzo odmrznuti meso uz pomoć vode je jednostavan trik koji će ubrzati proces odmrzavanja. Jedan od način odmrzavanja mesa pomoću vode je taj da uzmete komad mesa koji želite odmrznuti i stavite ga u vrećicu koju je potrebno zavezati pri vrhu. Nakon toga meso uronite u vodu sobne temperature i mijenjate vodu svakih 5 do 10 minuta, što će pomoći ubrzati proces odmrzavanja. No, postoji još jedan način kako brzo odmrznuti meso pomoću vode, koji doduše iziskuje više materijala, ali je i brži. Potrebne su dvije metalne posude i topla, odnosno vruća voda. Komad mesa koji želite odmrznuti stavite u metalnu posudu, na koju ćete staviti drugu metalnu posudu u koju ćete uliti toplu vodu. Metal dobro prenosi toplinu pa će na taj način ubrzati proces odmrzavanja.

Kako brzo odmrznuti meso uz jednostavne trikove

Svi mi imamo dostupnu vodu u kuhinji i to je vrlo jednostavan i koristan način za odmrzavanje mesa. No, nije i jedini način pa ćemo spomenuti i ostale načine. Kako brzo odmrznuti meso pomoću kuhinjske soli jedan je od načina. Kuhinjska sol začin je koji svi mi držimo i kuhinji te se također može koristiti kako bi se ubrzalo odmrzavanje mesa. Meso koje se želi brže odmrznuti potrebno je narezati na manje komade i posoliti ga. Važno je samo pripaziti na količinu soli koja se koristiti kako ne bi presolili meso, a sol će odraditi svoje i ubrzati proces. Neki od nas u svojoj kuhinji imamo i mikrovalne pećnice, pa tako postoje načini kako brzo odmrznuti meso pomoću nje. Neke mikrovalne pećnice imaju opciju odmrzavanja, dok neke nemaju pa je kod njih potrebno pripaziti koja se temperatura bira kako bi bili sigurni da se meso neće krenuti kuhati ili peći dok će unutrašnjost ostati sirova i zaleđena.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE