Kako izabrati krevet za spavanje

Kako izabrati krevet za spavanje

Kako izabrati krevet po vašoj mjeri i potrebama?

Odabir dobrog kreveta je jedan od velikih pothvata kada kupujete novi namještaj za vaš dom, te se može na prvu ruku činiti zastrašujućim, ali zapravo je posve jednostavno. Do sada već i sami podsvjesno znate koji tip kreveta odnosno madraca vam paše te je time vaš posao napola gotov. Bitni su sljedeći čimbenici poput veličine, dizajna i cijene, te drugih stvari koji donose presude kod kupovine kreveta.

Ponajprije, morate odrediti veličinu kreveta koji vam treba i kakva je veličina vaše sobe. Ukoliko ste samci, manji će vam biti sasvim dovoljan osim ako volite spavati na većem krevetu. No, ako imate već partnera tada će vam trebati veći i u tom slučaju morate se s partnerom dogovoriti o drugim detaljima jer niste sami u odlučivanju. Naravno, ako imate veću sobu može vam vjerojatno stati i veći krevet, čak i ako ste sami, no to sve ovisi o vašim preferencama.

Danas imate na ponudi krevet koji dolaze sa skrivenim prostorom u kojem možete odložiti stvari poput primjerice plahti, jastučnice, dodatne deke, poplune i jastuke i slično, što može biti veoma praktično jer inače klasični kreveti s okvirom nemaju tu mogućnost, osim da stavite kutije ispod što ne izgleda baš lijepo i uredno.

Također, bitno je odlučiti preferirate li madrac s oprugama ili od pjene, klasični drveni dizajn ili da je obložen tkaninom i spužvom, te kakav je vaš generalni stil sobe kako biste znali odabrati onaj koji će odlično pasati u tome.

Ujedno, bitno je da istražite koji vam madrac treba sukladno k tome imate li bolove u leđima ili vratu, spavate na trbuhu, leđima ili bočno te da li vam bude tokom noći vruće ili hladno.

Kako se čisti krevet na kojemu spavate?

Kako biste održali dobro zdravlje i higijenu vašeg doma, nije bitno samo da imate novi krevet i madrac već ujedno i da ga održavate čistim. Bitno je provoditi čišćenje namještaja redovno i s vremena na vrijeme kako biste izbjegli skupljanje grinja i ostalih nametnika koji vam donose samo probleme nego koristi. Postoje razna sredstva danas na tržištu koja vam omogućuju da na lak i jednostavan način očistite svoj krevet i madrac na njemu te da možete ugodno nastaviti dalje na njemu spavati i provoditi vrijeme bez straha da ćete imati problema s alergijom i slično. Čišćenje namještaja možete provoditi i kroz usisavanje i skupljanje prašine s njega, posebice ako imate okvir kreveta na kojemu se može skupiti prašina, dok je za madrac bitno da ga jednom do dvaput tjedno usisat kako biste se riješili bilo kakvih nametnika koji su se možda unutra uvukli. Na taj način možete bezbrižno spavati bez rizika po zdravlje te tako mu možete produžiti vijek života vašega kreveta.

Zašto je dobar krevet bitan?

Mi spavamo trećinu svojeg života spavajući, stoga je veoma bitno da spavate u kvalitetnom i dobrom krevetu od kojih ne budete imali bolova već naprotiv, osjećati ćete se svježe i odmorno ujutro i spremni za nadolazeći dan. Krevet je najbitnija stvar gdje morate paziti pri odabiru i kupovini, stoga nemojte donositi brzoplete odluke već zaista istražujete, pitajte radnike u trgovini koji je najbolji izbor prema vašim potrebama te ujedno otkrijte kakav tip madraca vama paše, preferirate li tvrđi ili meki madrac, treba li vam veliki ili manji krevet za spavanje, koliko prostora imate u svojem domu i slično. Nemojte dopustiti da i dalje nakon spavanja u svojem starom krevetu uništi vašu svakodnevicu i da vas to košta vašega zdravlja. Naravno, najskuplji kreveti ne znače da su ujedno i najkvalitetniji i najbolji za vas. Bitno je pronađete dobri omjer kvalitete i cijene koja će odgovarati vama i vašemu budžetu, ali se definitivno isplati uzeti nešto malo skuplje ukoliko je naravno vrijedno te cijene.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE