Kako napraviti ćufte

Kako napraviti ćufte

Kako napraviti ćufte i oduševiti čitavu obitelj?

Vrlo jednostavno! Ćufte su jelo koje se može lako personalizirati, a osnovni recept je vrlo jednostavan. Ono što Vam treba za ćufte su: luk, paprika, špek, mljeveno meso (najbolje miješano), malo brašna, jaja, mineralna i riža. Kako napraviti ćufte? Prvi korak je dinstanje – izdinstajte luk sitno nasjeckan zajedno s malo špeka. Dodajte sol kao osnovni začin. Na stranicama kuhaj.hr također potražite dodatne savjete kako da svoje ćufte učinite još ukusnijima. Krenimo na korak broj dva: umutite jaja, začine, meso luk i rižu. To će biti Vaše ćufte. Kako napraviti ćufte pitate se? Ćufte ćete najbolje raditi kada iskoristite začine koje volite. Začini mogu biti jednostavno samo sol i papar, ali neki preferiraju i više toga ubaciti u svoje ćufte. Tako možete probati ubaciti i nešto poput čilija ili bosiljka. Kombinirajte kako Vi to najbolje volite. S više iskustva više ćete i eksperimentirati te pronaći ćufte po recepturi najboljoj za Vas i Vašu obitelj.

Kako napraviti ćufte? Oblikovanje i kuhanje.

Osim što morate pripremiti mesne okruglice, odnosno ćufte, treba pripremiti i ostalo. Na malo ulja zapržite brašno, zatim crvenu papriku i dodajte unutra koncentrat od rajčice odnosno paradajza. Nakon par minuta to podlijte sa sokom od rajčice, ubacite unutra začine te dodajte vode po Vašem ukusu. Znajte da će dio vode ispariti radi kuhanja jer se ćufte unutra kuhaju oko sat vremena. Kada ste to pripremili, oblikujte svoje ćufte i ubacujte ih u kipući umak. Ćufte su nakon 60 minuta kuhanja gotove, poslužite ih s prilogom – najpoznatiji među njiima je pire krumpir, no eksperimentirajte i s drugim stvarima ukoliko tako preferirate. Kako napraviti ćufte? Ćufte su jednostavan recept koji će Vam brzo ući u jelovnik, a bogat je svim bitnim makronutrijentima. Osim toga, vrlo je ukusan. Kako napraviti ćufte? Napravite ćufte za cijelu obitelj – djeca vole ćufte i nije jedan od obroka na kojeg se djecu treba nagovarati.

Kako napraviti ćufte? Što još mogu dodati?

U ćuftama je sve stvar prakse. Ako radite prvi put ovaj recept, onda pustite eksperimente. Nakon više skuhanih obroka, kada se osjećate sigurno u svoju novu vještinu, počnite kombinirati više začina – stavite ružmarina u umak ukoliko preferirate takav ukus. Osim toga, meso ne mora uvijek biti miješano. Ipak, moramo Vas upozoriti da određene vrste mesa neće izdržati kuhanje i ćufte će se raspasti. To se događa često s piletinom i puretinom. Ipak, ukoliko želite zaista pileće ćufte raditi i za to postoje recepti na kuhaj.hr. Saznajte sve što Vas zanima o kuhinji i kuhanju te posjetite domaću stranicu s ukusnim receptima koju su pripremili vrhunski gastronomi. Kako napraviti ćufte? Vrlo jednostavno – uz iskustvo još lakše. Kao i kod svakog obroka, ćufte moraju biti napravljene više puta da budu savršene. Kako napraviti ćufte? Samo peglajte zanat i bit ćete kralj odnosno kraljica svoje kuhinje, a Vaša obitelj će Vas obožavati.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE