Kako otkriti gdje je pukla cijev od vode

Kako otkriti gdje je pukla cijev od vode

Kako otkriti gdje je pukla cijev od vode za smanjenje štete

Vodovodne cijevi potrebne su za dovod vode u nekretnine u kojima boravimo. Vodovodne cijevi mogu varirati u kvaliteti i u načinu izvedbe te postoje različiti razlozi zbog kojih dolazi do pucanja istih. Najčešći razlozi pucanja cijevi ovise o tome gdje se nekretnina nalazi pa tako recimo na obalnom djelu zemlje cijevi znaju popucati radi korozije uzrokovane soli, dok je na kontinentu najčešći razlog tvrda voda, odnosno, kamenac ili niske temperature zbog kojih dolazi do smrzavanja što može rezultirati puknućem. Koji god da je razlog pucanja cijevi, važno je znati kako otkriti gdje je pukla cijev od vode kako bi se šteta nastala od vode smanjila na minimum. Voda može napraviti veliku štetu, bilo da je u vidu gljivica, mokrih područja u zidu pa do same poplave te ukoliko uočite takve probleme, važno je kako otkriti gdje je pukla cijev od vode kako bi se moglo pravovremeno reagirati i kako bi se efektivno uklonilo problem.

Kako otkriti gdje je pukla cijev od vode i kako prepoznati curenje vode

Curenje vode, osim što može povećati potrošnju vode, a time i iznos računa za vodu, može napraviti velike štete u nekretninama. Načini na koje ljudi shvate da negdje curi voda su upravo veći iznosi računa kada su životne navike ostale nepromijenjene, no osim toga treba obratiti pažnju i na pojavu gljivica, mokrih površina po zidovima, diskoloraciju zidova te promjena teksture zidova kao i pojava mjehurića na njima. Curenje vode osim što uništava imovinu može se negativno odraziti na zdravlje jer su pretjerana vlaga i gljivice opasni i po zdravlje. Kako otkriti gdje je pukla cijev od vode može biti vrlo korisna informacija za rješavanje ovog problema, pa taman i privremeno dok ne dođe majstor koji će u potpunosti ukloniti taj problem. Kako otkriti gdje je pukla cijev od vode ovisi o mjestu gdje se cijevi nalaze. Najveći dio cijevi nalazi se upravo u zidovima, no ovisno o vrsti zida varira i lakoća detekcije puknuća cijevi.

Kako otkriti gdje je pukla cijev od vode te kako riješiti problem

Kao što je već spomenuto, mnoge vodovodne cijevi nalaze se u zidovima, što može otežati pronalazak. Ovisno o tome živite li u stanu ili kući, detekcija neće ići jednakom lakoćom. Ukoliko živite u stanu, postoji šansa da voda koja curi dolazi iz susjedovog stana zbog čega je kako otkriti gdje je pukla cijev od vode ponešto otežana jer nemate nužno pristup susjedovom stanu. Ukoliko pak živite u kući, iako je način kako otkriti gdje je pukla cijev od vode i dalje kompliciran, ipak je lakše jer je to Vaša nekretnina i imate pristup cijeloj nekretnini. U toj situaciji potražite vanjski zid i potražite mrlje od vode. Ukoliko pronađete mrlju od vode, to je grubi orijentir za mjesto puknuća cijevi i računajte da je cijev pukla nekih pola metra do metra iznad vlažne mrlje. Prva pomoć svakako je zatvaranje glavnog ventila kako voda ne bi kolala i radila štetu, a stručna osoba, odnosno vodoinstalater sanirat će nastalu štetu kod puknuća cijevi.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE