Kako ribe spavaju

Kako ribe spavaju

Kako ribe spavaju i spavaju li uopće

Kako ribe spavaju i spavaju li ribe uopće? Kao i sva živa bića i ribama je potreban sam za oporavak od dnevnih aktivnosti. Ribe nemaju kapke tako da kad spavaju izgledaju izgledaju kao da ne spavaju. Ribama je potreban zdrav san za održavanje dobrog imuniteta i zdravlja organizma.

Ribe kad spavaju se neće ispružiti na dno kao što se mi ispružimo u krevetu, kako ribe spavaju održavajući se u vodi a ne ležeći na dnu izgledaju kao da miruju u mjestu. S obzirom da ribe nemaju kapke i tokom sna izgledaju kao da ne spavaju.

Ribe nisu poput ljudi i tokom spavanja nemaju REM fazu. Ribe dok spavaju nikada nisu potpuno nesvjesne svoje okolike i u uvijek su na oprezu koji im je genetski urođen od predatora. Ribe dok spavaju gledaju i svjesne su opasnosti koja im može doći iz okoline. Iako nam se čin da su mirne dok spavaju ipak se lagano gibaju jer im je potreban kisik koj dobivaju iz voda kroz škrge.

Kako ribe spavaju ovisi o vrsti ribe

Kako ribe spavaju ovisi i o vrsti riba. Neki od nas imaju akvarije i mogu promatrati svoje ribe u akvariju i primjetiti da neke ribe spavaju na sredini akvarija dok se druge vrste zavuku na dno jer se tamo nalaze kamenčići ili vodene biljke gdje se mogu sakriti dok spavaju.

Ovisno o vrsti tako ćemo i utvrditi kako ribe spavaju, neke spavaju na otvorenom gibajući se, a neke spavaju sakrivene na sigurnom. Međutim, sve ribe spavaju otvorenih očiju i uvijek na oprezu. A da bi mogle disati iako miruju moraju se lagano gibati makar u mjestu da bi kroz škrge dobile potreban kisik.

Na primjer morski psi spavaju krećući se po morima i oceanima i plivaju u snu. Kako njihov alarm reagira i na najmanje vibracije zvuka morski psi se probude iz sna odmah nakon detektiranja vibracije. Mnoge vrste morskih i slatkovodnih riba ipak voli najviše skrovita mjesta gdje će se smjestiti na sigurno daleko od pogleda predatora i dobiti zasluženi odmor snom.

Kako ribe spavaju danju ili noću

Kako ribe spavaju u koje doba dana, danju ili noću također ovisi o vrsti riba. Velika većina riba spava noću jer je tada i manji “pomorski promet” pa su sigurnije da mogu na miru odspavati.

Ako posjedujete akvarij zasigurno je osvijetljen radi boljeg efekta akvarija i refleksije vode, ali trebate znati da vaše ribice u akvariju dok spavaju ipak više vole mrak. Potrudite se da nakon večernjeg hranjenja svojim akvarijskim ribicama stvorite noćnu atmosferu i ugasite svjetla ili barem prigušite svjetla ako svjetla služe za grijanje. Međutm danas postoje akvarijski grijači koji zagrijavaju temperaturu akvarija koja je vašim ribicama potrebna za normalan život.

Velika većina riba u morima i slatkovodnim vodama također spavaju noću skrivena među biljkama, stijenama ili kamenjem. Kako smo gore pisali morski psi nisu vrsta koja spava noću niti su vrsta koja se sakriva. Kako ribe spavaju, mirujući uz lagano gibanje ili plivajući kao morski psi ovisi o vrsti ribe, ali sve ribe spavaju svjesne svoje okoline bilo da se radi o oprezu ili se radi o ribama predatorima koje love svoju hranu.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Koliko traje muška erekcija

Koliko traje muška erekcija

Problemi s muškom potencijom nisu nikakva novost, ali relativno je novost rješenje koje Vam se danas nudi. To rješenje je 100% učinkovito i omogućit će Vam uživanje u seksualnim a

Gdje kupiti tablete za potenciju

Gdje kupiti tablete za potenciju

Preparati za potenciju nisu tako stara stvar – došli su u centar pozornosti tek prije nešto više od 20 godina, kada je farmaceutska industrija pronašla način kako da se riješi problema muške sekundarn

Tko spava zimski san

Tko spava zimski san

Tko spava zimski san i koje su to vrste životinja koje zimi utonu u san? Zasigurno nam je prvo na pamet palo da su medvjedi životinje koje spavaju zimski san jer su nas tako učili roditelji i tete u v

Zašto je tuja otrovna

Zašto je tuja otrovna

Zašto je tuja otrovna i koji je to sastojak tuje koji je čini otrovnom? Kao i svaka biljka tako i tuja ima svoje sastojke, neke od biljaka imaju sastojke čijom konzumacijom ili pretjeranom konuzumacij