Kako uspavati bebu

Kako uspavati bebu

Kako uspavati bebu uz nekoliko jednostavnih trikova

Mladi roditelji za vrijeme trudnoće razmišljaju samo o tome da se trudnoća prođe bez ikakvih komplikacija i da dijete uspješno i sigurno dođe na svijet. Svi izazovi koji se mogu pojaviti nakon rođenja djeteta djeluju kao najmanji problem i nešto što će se lako savladati usput. Hranjenje i presvlačenje će tako većini novih roditelja možda i biti jednostavan zadatak ali kako uspavati bebu zna mnogima predstavljati i te kako velik izazov, posebice nakon nekoliko neprospavanih dana i noći. Umorni roditelji jako dobro znaju da za uspavljivanje bebe treba pričati tiho i umirujuće, a bebu se pokušava uspavati u zatamnjenoj i toploj sobi. No kako uspavati bebu često nije toliko jednostavno jer nije svaka metoda jednako učinkovita kod svake bebe. Ako i Vama zvuče ovakve situacije poznate, sigurno ste se bacili u potragu za nekim neobičnijim metodama uspavljivanja. U tekstu ispod Vam donosimo neke od najučinkovitijih neobičnih metoda koje bi mogle i Vama olakšati život.

Kako uspavati bebu uz bijeli šum

Briga o Vašoj bebi često je lavovski posao koji zahtjeva puno vremena, truda i ljubavi. Vaša beba je svakako vrijedna svakog trenutka kojeg joj posvetite no ta briga može postati znatno teža ako imate problema sa uspavljivanjem bebe. Uz neispavanu bebu i roditelji će ubrzo postati iscrpljeni pa će im i najjednostavnije obveze teško padati. Kako bi izbjegli takve situacije, vrijedi isprobati jednu od najpopularnijih metoda kako uspavati bebu, a to je uz bijeli šum. Radi se o jednoličnim zvukovima koji mogu biti jako slični onima koje je beba mogla čuti dok je još bila u majčinom trbuhu. Bijeli šum može se dobiti uključivanjem sušila za kosu, paljenjem perilice za rublje, usisavača ili čak i brujanjem motora automobila. To je jedan od razloga zašto mladi roditelji često odluče svoje bebe provozati kako bi lakše zaspale. Najjednostavniji način kako uspavati bebu uz bijeli šum je ipak puštanjem snimke šuma koje možete lako pronaći na internetu.

Kako uspavati bebu uz ostale trikove

Svaka beba je drugačija pa stoga i metode za kako uspavati bebu ne djeluju jednako kod svakog djeteta. Ipak, postoje neki opći savjeti koji Vam mogu pomoći s uspavljivanjem te Vam tako olakšati život. Za uspavati bebu bitno je držati se rutine i uvijek krenuti sa uspavljivanjem u isto vrijeme kako bi se beba lakše naviknula na raspored spavanja. Pobrinite se da soba u kojoj beba spava bude topla ali ne pretjerano vruća. Ako je bebi pretoplo, krenut će se preznojavati što će ju učiniti nervoznom i otežat će uspavljivanje. Metoda koju mnoge majke koriste je i hranjenje u snu. Nježno ponudite bebi mlijeko usred sna te ju na taj način nahranite bez da joj se prekine san. Kako uspavati bebu također je moguće uz ritmičke zvukove. Podignite bebu u pritisnite je uz prsa, a otkucaju Vašeg srca brzo će ju primiriti. Svaka beba je drugačija no uz malo strpljenja i Vi ćete pronaći pravu metodu za uspavljivanje.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE