Može li umirovljenik otvoriti paušalni obrt

Može li umirovljenik otvoriti paušalni obrt

Zatražite kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 19.06.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Može li umirovljenik otvoriti paušalni obrt?

Umirovljenje je period života kada osoba završava sa svojom poslovnom djelatnošću prvenstveno zbog starosti, te odlazi na zasluženi odmor. Cjeloživotni rad koji nerijetko vodi do čovjekove iscrpljenosti daje mu za pravo da kad navrši određene godine života, i određeni mirovinski staž, da stavi ključ u bravu svog radnog vijeka te otiđe na zasluženu mirovinu. Sve navedeno mu osigurava Zakon o mirovinskom osiguranju, te sve razvijene zemlje svijeta imaju uređeni taj institut. Iz poštovanja prema čovjekovoj starosti i radnoj sposobnosti, te iz opće potrebe da se brinemo ostarijima, svakoj osobi treba omogućiti da uđe u mirovinu kada je za to stekla uvjete. Ipak, neki umirovljenici su i dalje puni elana i ne žele prestati raditi iako su već u mirovini. Neki umirovljenici žele otvoriti svoj paušalni obrt i nastaviti raditi. Postavlja se pitanje može li umirovljenik otvoriti paušalni obrt? Ako umirovljenik ima i dalje želju za radom uspros svojim godinama, može li umirovljenik otvoriti paušalni obrt? Odgovor je jednostavan: umorovljenik može otvoriti obrt, no u tom slučaju mirovina će mu biti stavljena u mirovanje.

Znate li može li umirovljenik otvoriti paušalni obrt i što se tada događa s mirovinom?

Ako ste umirovljenik željan rada i pitate se može li umirovljenik otvoriti paušalni obrt, odgovor je kao što smo spomenuli u prethodnom poglavlju: može ali će to voditi do određenih posljedica. Naime, prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, ako je umirovljenik počeo obavljati djelatnost za koju postoji obveza obveznog osiguranja, on je dužan ponovno se prijaviti za to osiguranje i plaćati doprinose. To istovremeno znači da se isplata mirovine za to vrijeme obustavlja. Naime, umirovljenik ne može istovremeno primati mirovinu i plaćati doprinose za mirovinu, to jednostavno nema smisla. Postoji iznimka od navedenog, a to je da ako se umirovljenik koji je u starosnoj mirovini zaposli na pola radnog vemena, neće doći do obustave isplate mirovine u tom slučaju. Ako ste umirovljenik i pitali ste se može li umirovljenik otvoriti paušalni obrt te vam se ne sviđa odgovor koji ste dobili, imajte na umu da uvijek postoje i drugi načini stjecanja dodatnog kapitala neovisno o tome jeste li umirovljenik ili ne!

Može li umirovljenik otvoriti paušalni obrt? Kako imati primanja u mirovini ako otvaranje obrta nije moguće?

Pohvalno je ako ste u starosnoj mirovini i pitate se može li umirovljenik otvoriti paušalni obrt. To znači da vaše godine vas ne spriječavaju da radite i dalje, to znači da prštite životnom energijom, elanom i željom za napredak. Ipak, obeshrabruje činjenica da ako otvorite paušalni obrt da nećete moći ostvarivati pravo na mirovinu. Stoga treba izračunati što vam se više isplati. Ako bi višestruko više zarađivali s otvorenim obrtom nego što vam je trenutna mirovina, te ako vas rad veseli i okupira, svakako preporučamo da otvorite obrt. Ako vam se pak to ne isplati, a želite do dodatne zarade, postoji još načina kako steći prihod i istovremeno primati mirovinu. U tom slučaju nećete se pitati može li umirovljenik otvoriti paušalni obrt, jer vam paušali obrt nije niti potreban. Tako se mirovina neće obustaviti umirovljeniku koji ostvaruje drugi dohodak (ugovor o djelu, autorski honorari itd. ), ako vrši djelatnost od kakve domaće radinosti ili slobodnog zanimanja, ako obavlja djelatnost poljoprivrede i šumarstva, ako prima najamninu ili zakupninu kao najmodavac ili zakupodavac, ako prima dividendu kao dioničar itd.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kako koristiti kredit za poboljšanje doma?

Kako koristiti kredit za poboljšanje doma?

### Kako koristiti kredit za poboljšanje doma: Planiranje i priprema

Kada razmišljate o tome kako koristiti kredit za poboljšanje doma, prvo je potrebno pažljivo planirati i pripremiti se za cijeli p