S čime očistiti visoki sjaj kuhinju

S čime očistiti visoki sjaj kuhinju

Masne mrlje izdajnički pozivaju s čime očistiti visoki sjaj kuhinju

Svi naručuju kuhinje po mjeri i po vlastitoj viziji, pa ste je naručili i vi i baš uživate u njoj. Nije baš da vi ne pospremate, ali ne radite generalku svaki dan, ali kuhate svaki dan jer volite kuhati i u brzini, svako malo nešto špricne, prolije se, boca od ulja podlije i ostavi mastan krug. Obrišete to također brzinski i površno, a onda jednog dana ustanovite kako masne mrlje izdajnički pozivaju s čime očistiti visoki sjaj kuhinju, da zablista čistoćom.

Ne kupujte skupe kemikalije za čišćenje, sve što trebate već imate u svojoj kuhinji. Pa, s čime očistiti visoki sjaj kuhinju koji stvaraju ustajale masne mrlje koje se skupe u svakoj kuhinji koja se namjenski koristi svaki dan. Topla voda i bijeli ocat u kantici s raspršivačem čine čuda jer kiselost octa rastvara i razgrađuje čak i ustajale masnoće. Za trljanje trebate krpu čvršće strukture, za sušenje i zadnji štih trebate mekanu pamučnu krpu.

S čime očistiti visoki sjaj kuhinju kada su u pitanju tvrdokorne masne mrlje

Sa starim masnim mrljama ćete se možda malo više mučiti, no i tome ima lijeka. Ako se masne mrlje i nakon čišćenja octom i vodom i dalje izdajnički sjaje na pojedinim mjestima i dok se još pitate s čime očistiti visoki sjaj kuhinju kada su u pitanju tvrdokorne masne mrlje, zaboravite žicu za ribanje ili struganje nožem, uzmite sredstvo za odmašćivanje pećnice i našpricajte samo te mrlje, pustite da mrlje tako našpricane odstoje, da se masnoća razgradi.

Tako natopljene mrlje zatim prvo očistite kuhinjskom spužvicom, ako je potrebno upotrijebite i njezinu grublju stranu, zatim je isperite vodom, a ako sada dobijete nejednake nijanse osnovne boje vaše kuhinje, ponovite postupak vodom i octom na svim plohama. S čime očistiti visoki sjaj kuhinju nije problem ako znate svojstvo priručnih sredstava za čišćenje i zapravo nikada ne dopustite da se masne mrlje pretvore u masne zakrpe ili smolaste masne suze od špricanja na vašoj kuhinji. S čime

S čime očistiti visoki sjaj kuhinju i izbjeći nove masne mrlje

Mudri ljudi uvijek govore da je bolje spriječiti nego liječiti, a i jeftinije. Spriječiti stvaranje sjajnih masnih mrlja je najmudrije i moguće je. Pomiješajte u praznoj boci od tekućeg deterdženta za suđe bijeli ocat sa nešto tekućeg deterdženta i svaku novo nastalu masnu mrlju brzinski očistite tom mješavinom i isperite odmah čistom vodom. Tako se više nikada nećete pitati s čime očistiti visoki sjaj kuhinju i izbjeći nove masne fleke na vašoj lijepoj kuhinji.

Kuhinja je ponos svake domaćice, a predložena mješavina tekućeg deterdženta za suđe će vratiti i sjaj vašem metalnom suđu. Više se nikada nećete pitati s čime očistiti visoki sjaj kuhinju, jer ćete je dobro održavati stalno, a generalno čišćenje napraviti samo sa mješavinom tople vode i bijelog alkoholnog octa u kantici za raspršivanje ćete začas i posve bezbolno obaviti. Ocat je najkorisnija višenamjenska namirnica u svakoj kuhinji, služi za zdravlje u prehrani kod visokih temperatura i najzdravije je sredstvo za održavanje kućanstva čistim.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE