Kako doći do Medvedgrada

Kako doći do Medvedgrada

Kako doći do Medvedgrada, starog grada nad Zagrebom?

U zadnje vrijeme sve više gledamo kako posjetiti svoj vlastiti zavičaj. Kada je u pitanju Hrvatska, imamo sreće jer naša zemlja je puna prekrasnih lokacija gdje god se okrenuli. Od Slavonije do Istre, od Međimurja do Dubrovnika, Hrvatska je puna prekrasne prirode i povjesnih ljepota. Ipak, kada je u pitanju Zagreb, svi se pitaju kako doći do Medvedgrada? Stari grad Medvegrad nad Zagrebom poznata je lokacija i dobar plan za izlet ukoliko ste u blizini. Kako doći do Medvedgrada? Krenite prema Gornjem gradu te nastavite sjeverno od Šestina. Lukšić je glavno odredište. Trip.hr pomoći će Vam pri izboru lokacija poput Medvedgrada, ali će pomoći i sa smještajem u Zagrebu po najboljim cijenama. Medvedgrad je vrlo istaknut, a trip.hr ima dobru ponudu najboljih i najjeftinijih smještaja u blizini. Ukoliko ste iz Zagreba, i sami znate da Vam ne treba puno do gore. Ipak, za izbjeći gradsku vrućinu i asfalt, Medvedgrad predstavlja najbolju opciju.

Kako doći do Medvedgrada? Što još vidjeti u okolici?

Kako doći do Medvedgrada iz Zagreba? Samo pratite cestu za Gornji grad te produžite do Lukšića iza Šestina. Osim Medvedgrada, svakako ne propustite obići glavni grad Republike Hrvatske. Zagreb broji sve veći broj turista ovih godina, a to je najviše zato što su se otvorili brojni festivali i eventi koji su Zagreb stavili na mapu. Kako doći do Medvedgrada obvezuje i proći Zagreb, tako možete obići staru jezgru Gradeca i Kaptola, naučiti nešto o rivalstvu ova stara dva grada. Gradec i Kaptol su postali jedan grad tek u 19. stoljeću s većim urbanim razvojem našeg grada – danas je Zagreb centar hrvatske kulture, društva i politike te je grad u kojem se uvijek nešto događa. Posjet Medvedgradu znači i posjet Zagrebu stoga nemojte propustiti priliku i prošećite Ilicom, upoznajte se s zelenim trgovima te posjetite jedan od brojnih muzeja u gradu. Zagreb ima za svakoga ponešto, sigurni smo da ima i dobru ponudu za Vas.

Kako doći do Medvedgrada? Izlet za cijelu obitelj!

Kako doći do Medvedgrada nije teško, možete povesti cijelu obitelj. Medvedgrad je također opisan u različitim legendama i pričama. Najpoznatija je ona koja dolazi od pera Marije Jurić Zagorke, a ukoliko planirate posjet Medvedgradu, svakako pročitajte nešto iz njenog opusa. Ukoliko ste pravi fan, slikajte se s Marijom Jurić Zagorkom, odnosno njenom skulpturom u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu. Kako doći do Medvedgrada s obitelji? Koristite javni prijevoz do sljemeskog podnožja pa nastavite pješke ili se zaputite autom ukoliko želite provesti svo vrijeme gore. Područje oko Medvedgrada krasi svjež zrak, idealan za ljetni izlet s cijelom obitelji. Odlučite se ovog ljeta posjetiti domaće lokacije. Medvedgrad je svakako jedna od njih, a druge potražite na stranici trip.hr te budite spremni uživati. Osvježite se u sljemenskim visinama i doživite Zagreb kao nikada prije. Svatko tko posjeti glavni grad Hrvatske trebao bi posjetiti i Medvedgrad kako bi dojam bio upotpunjen i doživljaj bio potpun.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE