Kako ženi pokloniti buket ruža

Kako ženi pokloniti buket ruža

Ruže – kraljice među cvijećem

Svatko od nas voli dobiti buket cvijeća, priznali to mi ili ne. Nema boljega kada vam voljena osoba pokloni lijepi i svježi buket koji sadrži vaše omiljeno cvijeće. Jedno od vječnih favorita među cvijećem su definitnitivno ruže, koje se još prigodno nazivaju i kraljicom cvijeća. Ruža se već stotinama godina se koristi kako bi se prenijela poruka bez potrebe za riječima, te su one dugo bile simbol povjerljivosti. Čak postoji i posebni latinski izraz “sub rosa”, što u doslovnom prijevodu znači “ispod ruže”, te se taj izraz koristi kada je nešto rečeno u povjerenju ili tajnosti. No, njihov spektar značenja se proširio tokom godinama, te se neke određene boje koriste za razne prigode, ne samo kako bi se ukazalo na ljubav ili slično. Ruža je uvijek broj jedan izbor kada ljudi biraju cvijeće koje misle staviti u buket. Prije nekoliko godina je dostava cvijeća postala hit usluga, jer vam omogućuje da iznenadite svoju dragu osobu s buketom svježih ruža ili nekog drugog cvijeća gdje god da se ona nalazila!

Koje ruže odabrati za buket?

Svaki cvijet ima svoje značenje i neku priču koju može ispričati, no ruže su posebne po tom pitanju što one dolaze u duginim bojama i svaka boja ima svoje povijesno značenje i koristi se za određene prigode. Zato ćemo vam u ovom dijelu reći što svaka od tih boja znači i za koje prigode se upotrebljava neka boja. Crvena boja je naravno simbol ljubavi, te se ova boja često koristi za dane kao što su Valentinovo i Dan žena. No, osim što označava ljubav i strast, ujedno je simbol poštivanja i kreativnog duha. Bijela boja označava čistoću, nevinost i poniznost, te se često povezuje s mladom ljubavi i cvijetom mladenki. Žute ruže su prije označavale ljubomoru, dok danas one označavaju prijateljstvo, brižnost i sreću. Narančasta boja simbolizira strast i entuzijazam, te privlačnosti i uzbuđenja. Ružičasta boja je simbol nježnosti, elegancije, uglađenosti i ženstvenosti, no značenje može varirati ovisno o dubini nijanse. Primjerice, tamna ružičasta znači razumijevanje i zahvalnost, dok svjetlija nijansa ružičaste označava sreću, divljenje i naklonost. Ljubičasta boja, iako rijetka u prirodi, ali ona označava požudu, očaranosti i generalno je simbol ljubav na prvi pogled. Također, ako kombinirate dvije ili više boja, možete s time poslati kombiniranu poruku. Primjerice ako kombinirate crveno i bijelo to može označavati ujedinjenost, te je stoga to prikladno za vjenčanje, dok crveno i žuto označava sreću i dobro raspoloženje, idealno kao poklon za nečiji rođendan!

Gdje možete kupiti ruže?

Osim što ruže imaju svoje prikriveno značenje u svojim bojama, ujedno ovisno o tome koliki broj ruža poklanjate, s time isto tako možete prenijeti neku tajnu poruku! Jedna ruža se koristi za prvi spoj, jer je ona simbol ljubav na prvi pogled. Dvije ruže označava privlačnost i uzajamnu ljubav. Tri se koriste kada par slavi svoju prvi mjesec veze. Šest vam je simbol zaljubljenosti. Dvanaest ruža mnogi šalju poruku kada vas pitaju da mu budete cura ili dečko. S trinaest ruža šaljete poruku da želite s nekime biti samo prijatelji. Petnaest ruža šaljete kada se želite nekome ispričati. Dvadeset pet ruža šaljete kada želite nekome čestitati na neki uspjeh. Trideset šest ruža znači da ste u nekoga preko ušiju zaljubljeni. Četrdeset ruža poručuje da je vaša ljubav preko nekome iskrena. S pedeset ruža možete nekome dokazati koliko nekoga volite bez granica. Što se tiče toga gdje možete nabaviti buket ruža u bilo kojoj boji i količini, danas možete u svakoj dobroj cvjećarni pronaći, te imate čak i online cvjećarnu koja vam nudi ovu uslugu.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE