Koliko ima horoskopskih znakova

Koliko ima horoskopskih znakova

Koliko ima horoskopskih znakova i što oni označavaju?

Odgovor na koliko ima horoskopskih znakova je 12. Svaki od 12 znakova ima svoje slabosti kao i snage, svoje karakteristike, želje, određeni pogled na svijet, i određeni odnos sa drugima oko sebe. Detaljnom analizom položaja planeta, te Sunca i Mjeseca da dan rođenja – dobivamo vlastiti horoskopski znak i sve ono što on nosi sa sobom. Astrologija je svakako moćan alat, a ona kao takva nam može dati uvid u naše osobine, sklonosti, strahove, nedostatke i ostale stvari. Da li nam horoskop zaista može odati nešto o nama samima?

Naravno! Možete otkriti svoje osobine, svoji profil, svoju povijest, svoji ljubavi život, svoje zdravlje, svoj posao, svoje financije. Za početak, svaki horoskopski znak ima svoji pripadajući element: Zrak, vatra, voda, zemlja. Odgovor na koliko ima horoskopskih znakova je 12, no možemo ih rasporediti prema elementima. Astrologija će nam objasniti zašto su znakovi raspoređeni u elemente, i kako se to odražava na pojedini znak. Sva 4 elementa pokazuju određeni utjecaj na razvoj karaktera, emocija, ponašanja i razmišljanja.

Koliko ima horoskopskih znakova i kojem elementu oni pripadaju?

Krenimo od vodenih znakova koje krasi osjećajnost. Za njih se govori da su veoma intuitivni i da su duboki i tajanstveni kao ocean. Vodeni znakovi uživaju u dubljim razgovorima i dijeljenju intime. Nisu vješti u otvaranju, ali vole pružati podršku drugima oko sebe. U vodene znakove zbrajamo Rakove, Škorpione i Ribe. Sljedeći na listi su vatreni znakovi. Vatreni znakovi vole strast, dinamiku i često su temperamentni. Brzo se mogu naljutiti, ali isto tako i brzo ispričati. Za njih se kaže da su avanturisti bez granica i da vole imati svoji film koji prate. Smatra ih se samosvjesnim, kreativnim i idealističnim. U vatrene znakove ubrajamo Ovnove, Lavove i Strijelce.

Zemljani znakovi su na zemlji i često moraju prizemljiti i druge oko sebe. Zemljani znakovi su često konzervativni ali realni, no krasi ih i doza emocija. Radišni, uče vrijednost svijeta oko sebe. Riječ je o praktičnim, odanim i stabilnim ljudima. U zemljane znakove ubrajamo Bikove, Djevice i Jarce. Zračni znakovi su društveni, racionalni i uživaju u komunikaciji. Najviše uživaju u filozofiji i dobroj knjizi, ali i davanju savjeta. Često znaju biti veoma površni. U zračne znakove ubrajamo Blizance, Vage i Vodenjake. Na pitanje koliko ima horoskopskih znakova i što oni predstavljaju – odgovor Vam može dati i tarot vizija. Navedena lista elemenata sadrži odgovor koliko ima horoskopskih znakova, kao i kakve su im karakteristike.

Koliko ima horoskopskih znakova i kako se oni slažu na ljubavnom planu?

Astrologija nas uči kako nema nekompatibilnih znakova, što znači da postoji samo manja ili veća kompatibilnost. Ukoliko se pronađu pojedinci koji imaju kompatibilne znakove, tada će odnos ići pravim putem. Ukoliko se pronađu oni koji su nešto manje kompatibilni, tada će odnos zahtijevati rad. Znamo da je odgovor na pitanje koliko ima horoskopskih znakova 12, i da pripadaju elementima. Vatra – Ovnovi, Lavovi, Strijelci. Zemlja – Bikovi, Djevice i Jarci. Zrak – Blizanci, Vage, Vodenjaci. Voda – Rakovi, Ribe, Škorpioni.

Logično je da ćete se najbolje slagati sa znakom koji posjeduje Vaš element, dok ćete se nešto manje slagati sa suprotnim elementom. No, zanimljiva je činjenica da se suprotnosti privlače, a to se dokazuje kroz horoskop. Zemlju će privući Voda, Vatru Zrak i tako u raznim kombinacijama. Razlog? Drugačiji pogledi na svijet i nešto novo. Svaki element ima svoje karakteristike ponašanja, zato se sličnosti toliko privlače. Uzmimo za primjer Jarca i Djevicu kao zemljane znakove – Nepogrešiva kombinacija radi analize, želje za ostvarenjem cilja. Navedeni znakovi su toliko slični, ali opet toliko različiti da bi bili savršen par.

Kako provjeriti s kojim znakom bi se najbolje slagali? Osim dostupnih horoskopa i opisa, savjet možete potražiti preko astro centra. Ukoliko Vas zanima što Vam sve donosi Vaš znak, možete zatražiti izradu natalne karte. Znamo koliko ima horoskopskih znakova i da svaki ima svoje karakteristike, no za detaljnija objašnjavanja – svakako bi Vam preporučili kontakt sa astrologom.

Tagovi:

VIŠE IZ KATEGORIJE